Speltsnurrer


Deig:

  • 2,5 dl melk, kald
  • 75 gr smør, kald – i små terninger
  • 5-10 gr gjær
  • 3 sps rørsukker
  • 400 gr speltmel, siktet
  • 0,5 sps nypeskallmel

Fyll – alt. 1

  • 75 gr smør, romtemperert
  • 3-4 sps rørsukker, fint
  • rørsukker, fint
  • 1,5 dl hakkede nøtter
  • 1 appelsinskall, revet

Fyll – alt. 2

  • 75 gr smør
  • 3-4 sps rørsukker, fint
  • 1 ca. sps kanel

Fyll – alt. 3

  • 100 gr marsipanmasse, revet

Kvelden før:
Rør ut gjæren i den kalde melken. Ha mel, sukker og nypeskallmel i en foodprocessor. Legg smørbitene på toppen og kjør maskinen kjapt, slik at smøret fordeler seg i melblandingen, men smøret skal fortsatt være litt synlig (kornete masse). Ha melet i en mellomstor bolle, rør inn den kalde melken og bland alt godt for hånd. Sett på lokk eller dekk til med plastfolie. La stå til i romtemperatur til neste morgen (8-10 timer). Hvis deigen må stå lenger kan den evt. settes på et kjølig sted.

Alternativt kan dette gjøres om morgenen slik at snurrene er klare for kveldskaffen.

Morgenen etter:
Sett ovnen på 225C. Finn frem et bakebrett med bakepapir eller silikonmatte.

Hell deigen ut på et godt melet bakebord. Klapp ut til en firkant, fordel smøret på 2/3 deler av leiven. Strø på valgfritt fyll. Brett den usmurte tredjedelen over halve fyllet, brett den siste tredjedelen over. Klapp godt sammen og skjær deigen opp i tolv emner som så snurres et par ganger. Legg endene under ‘maven’. Sett snurrene på bakebrettet med endene ned. Pensles med vispet egg og strø på litt hakkede nøtter, eller grovt rørsukker (kan sløyfes).

Etterheves lunt i ca. 30min mens ovnen blir god og varm. Stekes i 10-15min. La bollene avkjøles noe på rist før de nytes!

Reklamer

Tagget:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: