Selerirot og cashewnøttsuppe

 

SONY DSC

Høst er lik tid for suppe. Hjemme hos oss har vi flere favoritter, blant disse er denne selerirotsuppen som er noe utenom det vanlige.  Jeg fant oppskriften en gang for en stund siden på nettet, men husker ikke lenger hvor.  Kanskje suppen faller i smak hos deg også?

Til fire personer trenger du:

  • 1 halv hakket løk
  • 1,5 sps smør
  • 450 hakket selerirot
  • 4 stenger seleri
  • 100g cashewnøtter (raw)
  • 1 liter vann
  • 1 hakket potet
  • 2 sps hjemmelaget buljongpasta eller 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 0,5 liter melk (evt. sojamelk)
  • salt og pepper

Smelt smøret i en passe stor gryte og surr selrirot, seleri og nøtter på litt i underkant av sterk varme til grønnsakene så vidt begynner å brunes. Ha oppi potethakket og vannet og la gryten putre til grønnsakene er møre, ca. 25 min.  Mos blandingen i en foodprocessor, eller benytt stavmikser og kjør denne til blandingen har fått den konsistensen du ønsker.  Varmes opp med melken/soyamelk. Juster smaken med salt og pepper.  Server suppen straks og pynt gjerne med noen ristede cashewnøtter og litt persille. Server med godt brød i tykke skiver eller havre- og speltrundstykker.

Oppskrift på hjemmelaget buljongpasta legger jeg ut om ikke lenge.  Det står alltid en krukke av dette i kjøleskapet.  Den holder seg i måneder.  Ekstra deilig er det å vite hva som er oppi den og at det ikke finnes tilsetningsstoffer.

Advertisements

Tagged: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: