- 1 løk, mellomstor
- 1 rød chillipepper, min var ca. 5gr. (med frø)
- 2 fedd hvitløk
- 2 boks hakkede tomater
- 1 stk/sps buljongterning el. -pasta
- 3 sps olivenolje
- 1 buljong terning evt. 1sps buljongpasta, jeg benytter helst grønnsakbuljong
- 2 sps søt soyasaus, (ketjap manis)
- 1 sps soyasaus
- salt og pepper, etter smak
Skrell hvitløken og løken. Del løken i 4 biter. Skjær bort stilken fra chillien og del i to. Ønsker du en litt «hot» saus lar du frøene være med. Hvis ikke, snitter du pepperen på langs og skraper ut frøene – men da er jo ikke sausen «hot» lenger! Ha olje, løk, hvitløk og chilli i Thermomixen og kjør maskinen på hastighet 5 i ca. 5 sekunder til alt er hakket i småbiter. Skrap ned fra sidene. La blandingen surre ved 100ºC, hastighet 1 i 3min. Ha i resten av ingrediensene og la alt koke ved 100ºC / hast.1-2 i ca. 15 min. Sett ikke på lokket men la den lille dampkurven være lokk slik at dampen lett kommer ut. Da får du en tykkere saus. Smak til med salt og pepper.
Hvis du ikke har en Thermomix, hakker du løk, hvitløk og chilli smått og lar dette surre i en litt vid panne til det er mykt og blankt. Deretter har du i resten av ingrediensene og lar dette småkoke i ca. 15 min før du varmer opp det du skal ha oppi.
Sausen smaker også godt bare slik den er over nykokt pasta eller ravioli Dryss gjerne på litt pinjekjerner eller kanskje smuldret fetaost. Revet parmesan er alltid vellykket. Jeg håper du synes denne sausen er like god som vi syns!
Hei fra Canada! Jeg er glad for å se sider om Thermomix i Norge 😉
Hørtes veldig godt ut 😀 Thermomix er kanskje noe å ha på ønskelista 🙂