Det er fortsatt sopp i skogen

 

SONY DSC

 

Vi er veldig glad i risotto med sopp. Her er en variant som kanskje kan smake. Før du setter i gang anbefaler jeg at du setter bollene du skal benytte til servering i ovnen. Risottoen er best varm! Til 4 personer, evt. 2 storspisere trenger du:

  • 400g sopp – gjerne blandet
  • 2sps smør
  • 1sps matolje
  • 1 finsnittet schalottløk
  • 200g Carnaroli eller annen risottoris
  • 2dl hvitvin, evt. 1dl tørr vermut
  • 1l buljong – varm
  • 1dl fløte
  • 1 god håndfull basilikum
  • 150 revet parmesanost
Varm opp smør og olje i en tykkbunnet, litt vid kjele. Ha i løken og halvparten av soppen. Fres til det er litt gyllent.  Ha i risen og la det bli blankt i oljen.  Hell på vinen og la den koke inn mens du rører. Tilsett en øse med buljong og la dette koke inn under omrørering. Fortsett slik til du har brukt opp buljongen. Dette tar ca. 20min. Rør inn fløte, basilikum, salt og pepper. Fjern gryten fra varmen. Stek resten av soppen i en rykende varm panne, maks et par minutter. Legg opp risottoen i varme tallerker og topp med den stekte soppen og grovrevet parmesan.
Vi har flere varianter av sopprisotto – flere dukker opp etter hvert.  I tillegg legger jeg ut hvordan å lage risotto i en Thermomix om litt. Jeg håper det smaker!
Advertisements

Tagged: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: