Deilig, varmende suppe med chorizo, grønnkål og bønner

 

SONY DSC

Etter noen timer i haven er det deilig å komme inn til en deilig varmende suppe med mye smak. Oppskriften kom jeg over i den siste engelske utgaven av Country Living. Som vanlig kunne jeg ikke dy meg for å lage en egen vri, dvs. at jeg rundet av suppen med en boks hakkede tomater og to fedd finsnittede hvitløk.

Det skal benyttes «butter beans» – hva disse heter på norsk har jeg ikke klart å finne ut av. I følge Google translate skal de hete «smør bønner», men jeg har ennå ikke funnet noe som heter det i norske butikker! Bønnene er i hvertfall store, flate og hvite. Jeg kjøper dem i kilos poser og koker dem selv. Da får jeg bønner til minst fire måltider – med andre ord, god valuta for pengene. De holder seg godt i kjøleskapet en ukes tid, men er også like gode etter å ha vært en tur innom fryseren.

På denne tiden av året finner vi endelig grønnkål i butikkene. En sunnere grønnsak finnes nesten ikke. Den faller ikke alltid i smak hos noen, men i denne suppen er smaken «gjemt»og suppen smaker fortreffelig. Pass bare på å snitte den i fine strimler. Mine strimler var ikke fine nok, så grønnkålen ble litt «tyggete» – men god var den. Finner du ikke grønnkål, kan den godt erstattes med fersk eller frossen spinat, eller en annen «grønn» sak.

Jeg brukte ikke så mye chorizo som det står i oppskriften. Sparte heller halvparten av pølsen til et annet måltid. Den er dyr og smaken er drøy, så det var ikke nødvendig med mer. Dropper du chorizo er suppen et fullverdig vegetarmåltid.

Suppe med grønnkål, chorizo og bønner

 • 225 chorizo i terninger
 • 1 sps olivenolje
 • 1 mellomstor løk – grovhakket
 • 1 fedd hvitløk, finsnittet
 • 1 stor kvist med rosmarin (alt. 1 ts tørket rosmarin)
 • 1 laubærblad
 • 1 boks hakkede tomater
 • 150 g grønnkål, finsnittet
 • 1 liter hønsekraft el. grønnsakbuljong
 • 2 bokser butterbeans, avsilt
Stek chorizoen forsiktig til oljen i pølsen har begynt å sive ut. Sett opp varmen og stek terningene til de er gyldne og sprø. Legg pølsebitene til side og stek løken i oljen på lav varme sammen med rosmarinen og laubærbladet i ca. 10 min til løken er blitt myk. La hvitløken steke med de siste par minuttene. Ha i kraften, tomatene og grønnkålen. Kok forsiktig opp og la det surre i ca. 5 min. Mos halvparten av bønnene i en food processor eller med en gaffel. Ha dette opp i suppen sammen med resten av bønnene og den stekte chorizoen. Surres i 3-4 minutter til.  Serveres i varme boller med et ekstra dryss med fersk rosmarin.
Ekstra godt blir det med fersk foccacia og en skål med god olivenolje som brødet kan dyppes i.
Reklamer

Tagget:, , , ,

En tanke om “Deilig, varmende suppe med chorizo, grønnkål og bønner

 1. […] står like fine inne ved husveggen, mens gressløken har takket for seg. Forleden dag skulle vi ha denne suppen til middag og jeg hadde lyst til å servere noe annet enn focacciaen som jeg pleier. Med tanke på at vi […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: