Appelsinsalat med fennikelspon

SONY DSC

SONY DSC

Dagene begynner så veldig, veldig smått å bli litt lenger. Men på gråværsdager er det fremdeles fremdeles veldig mørkt og trist. Da er det ekstra hyggelig å sette noe som lyser opp på middagsbordet. Denne appelsinsalaten serveres til hovedretter og passer fint til sjømat, men også til restene av juleskinken (hvis du fortsatt har noe i frysen) eller til kylling.  Vi hadde den forleden dag til  laks marinert i teriyakisaus servert med ris. Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men smakene passet godt sammen.

Finn frem:

  • de gode store appelsinene som er i butikkene for tiden, i underkant av 1 per person
  • 1/2 til 1 fennikel (det holder med 1/2 til 2-3 personer)
  • 1 vårløk
  • god olivenolje (viktig)
  • salt- og pepperkverner

Av utstyr trenger du en mandolin eller en god potetskreller eller et rivjern som høvler tynt. Jeg er veldig glad i min mandolin av typen Benriner som jeg fikk kjøpt hos Culina i Torggaten 33, Oslo. Fordelen med denne er at du selv kan justere tykkelsen på skivene. Solid og holdbar er den også. I tillegg trenger du et flatt fat eller form. Quicheformen fungerer utmerket.

Slik gjør du:

Skrell appelsinene med kniv og skjær dem i skiver ca. 3-4 mm tykke. Legg dem pent utover fatet og ringle litt god olivenolje over. Ta noen tak med salt- og pepperkvernene. Lag spon av fennikelen og dryss denne over midten av appelsinskivene. Skjær vårløken i tynne, skrå skiver som danderes pent på toppen. Ringle litt mer olivenolje over.

Velbekomme!

SONY DSC

SONY DSC

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: