Beef and Chocolate Chilli

Beef and Chocolate Chilli

En hel verden av dufter oser rundt i huset vårt nå mens denne gryten putrer seg ferdig. Jeg er veldig spent på hvordan dette vil smake. Blir det godt så trykker jeg «publish» knappen umiddelbart. Oppskriften kom jeg over i siste utgave av Country Living, dvs. februar 2014. Riktignok er den beregnet på gryte-i-ovnen ved 130 º C, men den egner seg godt til crock pot’en med litt justering av veskemengde. Jeg klarer heller aldri å la være å justere oppskrifter til vår smak, så her får du vår variant:

  • Olje til steking
  • ca. 1 kg. kjøtt (jeg hadde flatbiff av elg, men okse er vel det normale)
  • 2 mellomstore løk
  • 1 fedd hvitløk – knust
  • 1 sps tomatpuré
  • 2 ts malt kummin
  • 2 ts malt koriander
  • 1/2 til 1 ts chillipulver eller flak
  • 1,5 sps ketjap manis (søt soya saus, evt. brunt sukker)
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 boks kidney beans (avrent)
  • 40 g mørk sjokolade i biter
  • litt hakket fersk koriander til pynt
  • rømme og limebåter til servering

Stek kjøttet lett på alle sider i to omganger. Ha det over i crock pot’en. Sur løken i stekepannen i ca. 10 min. til den er myk. Ha i hvitløken og tomatpuréen. Surr i ca. 1 min før alt helles over i crock’en. Kok ut pannen med ca. 1dl vann. Hell dette også over i gryten. Ha i resten av ingrediensene med unntak av bønnene og sjokoladen. La crock’en stå på «high» til det putrer godt. Da kan du skru ned på «low». Avhengig av hvor mørt kjøttet er vil putretiden variere fra 3 til 6 timer. Ca. 1/2 time før retten er ferdig har du oppi bønnene og sjokoladen. Smak til med salt og pepper.

Server med ris, rømme, hakket koriander til pynt og limebåter. En god salat passer også til. Velbekomme!

PS1 – Koker du bønnene selv kan de godt bli med hele veien dersom de er litt harde.
PS2 – Hvis du skal lage denne retten i ovnen må du iht. oppskriften strø 1 sps mel på kjøttet og ha på 4,5 dl. kokende vann. Jeg synes dette virker som mye veske … Gryten skal stå ca. 2,5 timer i ovnen ved 130ºC. Deretter ca. 1/2 time til med bønner og sjokolade.

Salat 1

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

One thought on “Beef and Chocolate Chilli

  1. Otto von Münchow november 16, 2014, kl. 13:57 Reply

    Denne her må jeg bare prøve! Høres helt fantastisk ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: