Speltsnurrer med solbærsyltetøy

Image

Forleden dag bakte jeg disse supergode snurrene. Duften spredte seg gjennom hele huset og henger fortsatt i. Oppskriften fant jeg inspirasjon til i bakeboken til Lise Finckenhagen «Slikkepott» og er en kombinasjon av «Kanelknutene» på side 138 og «Bringebærkrans» på side 148. Siden jeg ikke tåler vanlig hvetemel måtte oppskriften justeres litt. Det er flere som mener at det er vanskelig å få luftig gjærbakst med speltmel, men med riktig mengde mel har ikke jeg hatt problemer. Det var definitivt litt «kliss klass» å snurre strimlene med syltetøy, men helt verdt det!

Til ca. 16 snurrer gikk det med:

  • 100gr smør
  • 3,5 dl melk
  • 25 gr gjær
  • 600 gr siktet speltmel
  • 90 gr lys brun sukker
  • sammenpisket egg til pensling
  • litt perlesukker til pynt
  • ca. 1,5 dl solbærsyltetøy, evt. annet litt tykt syltetøy
  • 1 ss revet appelsinskal

Smelt smøret i en liten gryte. Ha i melken og varm opp til ca. 37ºC. Smuldre gjæren i en bakebolle, ha i sukkeret og hell væsken over. Ha deretter i melet. Elt deigen ved lavhastighet i ca. 5 min. Det er viktig at speltmel ikke bearbeides for mye. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord til ca. 40 x 30cm. Bruk så lite mel som du kan. Leiven skal være ca. 1 cm tykk. Smør solbærsyltetøy på to tredjedeler. Strø revet appelsinskall jevnt rundt oppå syltetøyet. Brett delen uten syltetøy over en tredjedel. Brett så den andre tredjedelen over denne. Skjær opp «pølsen» i ca. 16 deler. Disse snurres og legges på to bakebrett. Etterheves under plast, evt. i ovnen ved 40ºC, i ca. 30-40 min. Hvis du har en ovn med mulighet for dampheving kan det med fordel brukes. Pensles forsiktig med vispet egg og strøs med perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 215ºC i ca 10-13 min.

Velbekomme!

Advertisements

Tagged: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: